top of page

3D nyomtatás felsőfokon!

ENG

Napjainkra a műanyag termékek körülvesznek minket, bármerre járunk. Az elmúlt 20 év során meghatározó részévé váltunk életünknek. Nem mindegy tehát, hogy az a számítógépes egér, mobiltelefon, LCD TV, milyen anyagokból, milyen technológiával, milyen minőségben készül. A sikeres vállalatok rengeteg energiát fektetnek fejlesztésbe, hiszen tudják, hogy egy termék sikeressége a tervezés kezdetekor eldől. A fejlesztés korai szakaszában, amikor még csak az összköltségek töredékét költik el a vállalatok, meghatározzák későbbi költségeik 80%-át.

A grafikonon is egyértelműen látszik, hogy a költségek 70%-át a fejlesztés korai szakaszában tudjuk befolyásolni, utána már csak minimális eredményt tudunk elérni a gyártás optimalizálás segítségével. Belátható tehát, hogy az alaposan átgondolt tervezés és fejlesztés, a költségeik ellenére a teljes projektet tekintve komoly költségmegtakarítást eredményeznek.

Gyors prototípusgyártás előnyei korai fejlesztési fázisban!
3D nyomtatás, gyors prototípusgyártás

A költségek csökkenése mellett, kiemelten fontos szempont a határidők pontos tartása. Innovatív termékek esetén, a megfelelő időben történő piaci megjelenés elengedhetetlen, amelyet egy kései/utólagos formaterv módosítás, vagy a sikertelen szerszámpróba akár hetekkel visszavethet. A prototípusgyártás kiemelkedő szereppel bír a felgyorsult fejlesztési folyamatokban. Új lehetőségek nyílnak meg a mérnökök, terméktervezők, formatervezők, szerszámtervezők vagy akár az orvosok, ékszerészek számára is. A kézzel fogható minták, prototípusok elengedhetetlenek a fejlesztési folyamatok során. A gyors 3D nyomtatási technológiák segítségével akár órák alatt kezében tarthatja a megálmodott terméket, azonban fontos szem előtt tartani, hogy minden termék más és más, az eltérő igényekhez kell igazodnia. Az általunk alkalmazott innovatív OBJET Polyjet eljárás segítségével tetszőlegesen bonyolult geometriák nyomtathatóak, tökéletes minőségben (294 x 192 x 148,8 mm méretben, akár 28 µm Z irányú pontossággal), 5 különböző anyagból, hogy megfeleljenek a változó elvárásoknak. Az autóipartól a digitális fogtechnikáig, szinte minden iparág számára jelentős lehetőségeket rejt magában. 3D nyomtatás előnye a gyorsaság mellett, hogy a legapróbb részletekkel rendelkező modellek is könnyedén elkészíthetőek. Az Objet Alaris 30 prototípusgyártó gép segítségével kiváló felbontásban, különböző tulajdonságú és színű anyagokból, precíz alkatrészek előállítására nyílik lehetőség. Piacvezető online árkalkulátorunk (ProtoCalc) segítségével könnyedén kiszámolhatja a prototípus előállításának becsült költségét. 

 

Látogasson el hozzánk személyesen, vagy tekintse meg a videón, milyen csodák születnek 3D laborunkban!

bottom of page